söndag 14 februari 2010

Färdig med fuskbård


Klar! Blev nöjd med min fuskbård.Prövade olika korsstolpar o varianter till den virkade kanten, men det blev inte snyggt, så det stannade vid detta enkla. När sjalen torkat (ligger nu fuktad o fastnålad) o jag fått hit dottern som modell ska jag ta en bild av hela sjalen. Den blev inte sådär jättestor, men så är ju mitt garn tunn-tunt också!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Men vad sjutton, hann du också färdigt före mig? Gör ni inget annat än stickar? :)
Jag hoppas min blir färdig i kväll. Har så mycket arbete som måste göras till jobbet på helgerna så jag nästan inte hinner sticka. Och vardagarna ska vi inte prata om. För då är jag för trött för att sticka.
Hör ni? Lite synd om mig är det nog i alla fall. :)

Unknown sa...

Glömde ju säga GRATTIS!
Den blev jättesnygg. Bården är hur snygg som helst.
Hoppas du får mycket användning av den. Syns att garnet är supertunt.

Barbro Heikinmatti sa...

Gratulerar Marie! Bården blev ju jättefin precis som jag misstänkte :)

Mia: nej vi stickar inte hela tiden, vi spinner också :D Jag bakade en kaka, gjorde köttgryta och potatismos, stickade en babysocka, skrev bibbans verksamhetsberättelse för fjolåret, dammsög spindelväv, gick ut med hunden, skrev blogg, skrev inlägg på Ravelry, skrev mera blogg, spann 50 gr jacob, läste bok tidskrifter dagstidning, diskade, städade badrummet, tog foton, redigerade foton, kokade lingon/rabarberkräm, mixtrade med värme-elementen. Det är märkligt så mycket tid lite hushållsarbete tar. Aj vad min man gjorde? Han skidade 50 km tillsammans med 1000 andra galningar.

Unknown sa...

Vad du hinner med! Mycket imponerande.
Nu är i alla fall min sjal på blockning. Jag hoppas den är torr i morgon på morgonen, så jag kan ha den på jobbet.
Jag är så nöjd. Visserligen blev det en kant som inte är så snygg mellan bården och chart B. Vet inte var den kommer ifrån. Men nöjd är jag. Haha!
Jaha när ska vi börja på nästa sjal? Nu är jag uppvärmd.

Marie sa...

Dels har jag låtit sjalen gå före allt annat (spinner ytterst marginellt...) o dels kan jag inte göra mkt annat än att sitta. Dvs mellan alla måsten m eldande o dyl. Ringde just smärtmottagningen för att skälla ut dom, och fick veta att TIDIGAST 15 MARS kan jag få komma, OM dom får tiderna hos röntgen. En hel månad till med dessa smärtor, jag blir galen. Grät en hel flod efter telefonsamtalet :( Men Barbro verkar ha farten uppe :) Kanske kan du komma o byta mina lakan i sängen?? Hög tid, om man säjer så...Jag HATAR att be folk om hjälp, och sitta som en idiot o titta på :(((
Jag börjar gärna på nästa sjal NU. Hade tänkt börja på ananasen, men väntar på er. Påbörjade istället en Birch, vilken jag velat sticka i ett par år. Men den kan jag ha som hobbyobjekt vid sidan om :) Tog mitt röda BFL, samma garn som det blå alltså. Men jag ska sticka en bård på den, för den ser lite naken ut!

Barbro Heikinmatti sa...

Det sägs att vi har bra sjukvård i Norden, men då pratar de nog inte om köandet. Det är omänskligt. Jag skulle gärna hjälpa dig, men du är bra långt borta :(

GRATULERER Mia! Hoppas du har sjalen på dig nu!

Jag börjar gärna på ananasen. Jag har testvirkat ett jättetunt vävgarn (1600 m / 100 gram) tredubbelt, och det fungerar väldigt bra. Sjalen blir tunnare än originalet men så vill jag ha det. Jag börjar på riktigt i dag. Jag har SEMESTER! Jag är annars också hemma mycket, jobbar halvtid, inga barn hemma mera, så jag har mera tid än någonsin tidigare för textil.