söndag 6 juni 2010

Mina val av garner


Hej tjejer!

I torsdags var jag på garnaffär och botaniserade hej vilt. Mycket fina garner finns det, i massor av fina färger, men eftersom min familj skulle sucka åt mej om jag kom hem med hela affärn på släp, så nöjde jag mig med tre garner (för den här gången).

Alla tre är Marks & Kattens. Ett härligt, mjukt, grått "Carolina" till min Haruni (som jag inte kunde hålla mig från att genast börja sticka på). Ett gräddvitt "Ecobomull" som ska bli Laceribbon, och ett sista-sekunden-impulsköp. Ett nystan dimgrönt "Linen"ett lingarn med en färg som nästan exakt är samma som min sommarjacka. Velade lite mellan vilka som skulle bli Laceribbon, men tror nog jag väljer bomullsgarnet, eller kanske båda om det visar sig vara ett smittbart roligt mönster. Annars har jag ju lingarnet kvar till nästa sjal.

Stickar på Harunin så det slår gnistor om stickorna, och är snart framme vid Chart B, ni kommer att få se när det är klart. Nu vet ni iallafall vilket garn jag stickar med.

Sticka Lugnt!!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, vilka fina garner.
Jag tror att din Haruni blir jättefin.

Lillemor i Hummelsta sa...

Tack! Jag känner mig löjligt upphetsad över hur fint det kommer att bli. Här finns ingen plats för blygsamhet. Harunin är liksom kröningen i min stickkarriär. Gick med i Stickameras sock o pulsklubb i januari i år för att lära mig sticka efter mönster, och lära mig mer än bara aviga o räta. När denna sjalen är klar så kommer jag att godkänna mig själv som stickkunnig.

Unknown sa...

Absolut!
Visst är det kul att utveckla sin stickning. det finns så mycket att göra och man blir aldrig fullärd.
Ha kul!

Barbro Heikinmatti sa...

Vad kul att du får sticka spets som "mästarprov"! Det är så himla roligt! Vackra garner har du hittat också.