onsdag 25 augusti 2010

Snart visar jag sjalar!

God afton sjalstickare! Jag har börjat blogga om mina äventyr i Skottland och Shetland, och i morgon, tror jag, blir det ett första inlägg med Shetlandssjalar. Det blir flera inlägg om sjalarna, för vi hade en vidunderlig resa med så många sjalar att jag knappast kommer att se så många under så kort tid någon fler gång.

Jag lovade i våras att jag skulle göra ett sjalmönster under hösten. Om ni är intresserade kan jag göra en liten övningssjal eller halsduk som vi kan sticka när ni tycker det passar. Det finns en verkligt fin bok jag vill rekommendera för er som inte redan har den: "Heirloom Knitting, A Shetland Lace Knitter's Pattern and Workbook" skriven av Sharon Miller.

Garn för shetlandssjalar finns på Jamieson & Smith. De säljer också spetsboken, och flera andra bra böcker. Det är deras cob web garn spunnet av shetlandsull som ger just den skira spets som går att blocka utan att stickningen drar ihop sig. Bland deras Mini Kits finns flera sjalar som också kunde lämpa sig som en övning i den här ädla stickkonsten. Titta och begrunda och säg sedan vad ni tycker!

3 kommentarer:

Mia sa...

Hej och välkommen hem! Jag förstår att du har haft en underbar resa.
Du får gärna hitta på mönster för nästa sjal/scarf. Skulle vara jättekul. Vad tycker ni andra?

Hillevi3 sa...

De andra verkar tveksamma tror jag, Mia :) Nå, jag gör ett mönster, och jag måste ju provsticka först, så jag hinner knappast bli klar före nästa sjal. När jag stickat upp sjalen visar jag den, så är det lättare att besluta om ni vill vara med eller om ni hoppar över.

Lillemor i Hummelsta sa...

Förlåt, är inte tveksam, tvärtemot, har en massa järn i elden bara, hitta jättegärna på ett mönster vad mig anbelangar. Spännande!!