måndag 31 maj 2010

Vi blir fler!

Det är så roligt att vi blir fler. Ni är så välkomna.

Nya tjejer är Malin och Lillemor.

Hoppas ni kommer trivas.

söndag 30 maj 2010

Haruni och Laceribbon


Min Haruni är klar och visade sig vara en lämplig liten sjal för det kyliga sommarväder vi har just nu. Som vanligt när jag fått en sjal färdig vill jag omedelbart börja på en ny!

Jag har nu tittat på sjalmönster, och föll för en scarf från Knitty: Laceribbon. Det är en halsduk man kan ändra både på längden och bredden för att få den som man vill, och en mängd olika garner passar till den. Är ni med, eller vill ni sticka/virka något annat? Jag har fler förslag.

torsdag 27 maj 2010

Blått sjalgarn

Nästa garn är blått (igen, haha). Jag håller på och kardar ihop tre olika blåa färger med vit tencel. Ullen är British Longwool och en merino-silkeblandning med 30 % silke. Jag kardar inte för noggrant, för de fina fibrerna börjar fort noppa. Det blir alltså ett melerat garn. Jag spinner tunt på min mellantunga Comet-slända, jag tror den väger runt 28 gram. Det är en snabb slända som snurrar länge, en riktig favorit. Jag har fyra Cometsländor i olika viktklasser. De två första köpte jag år 2000 när jag kunde se kometen som inspirerade Tracy från mitt fönster varje stjärnklar natt. Sländorna finns här: Woollydesigns. Säkrast får man köpa en under vinterhalvåret, för Tracy Eichheim som gör sländorna jobbar med fåren på sommaren. Tracy och Jean har Navajo Churro-får, sentida ättlingar till de får spanjorerna förde med sig till Amerika.
Comet, Spindlewood fyrkantig, Spindlewood akha, Spindlewood stödd slända som står med skaftet nedåt, Bosworth. Ett dream team :)

tisdag 25 maj 2010

Min Haruni är färdig!!!

Min underbara Haruni är färdig, men så fort det gick.
Visst blev den vacker?



fredag 21 maj 2010

Haruni påbörjad!


Har kommit till varv 50 nå'nting medan jag passade valpar. Nu lurar jag på hur jag ska lägga de olika gröna nyanserna...

Ananassjalen bytte färg



Nu är den definivt färdig! Den blev för rosa, så jag färgade över den med korpsvart.

onsdag 19 maj 2010

Jag är med på en Haruni!!!



Självklart vill jag vara med på en Haruni. Garnet jag valt är Etoile frå Laines Du Nord i en underbar ljuslila färg. Färgen syns inte så bra på bilden, tyvärr.
Garnet är av 70% kidmohair och 30% akryl (tyvärr), men det får duga. Fick det i ett byte på Ravelry och första gången vi pratade om Haruni, tänkte jag på detta underbara garn.
Är fortfarande inte klar med min ananassjal :( och håller just nu på med en poncho i Kalinka från Karin Öberg, men jag ska nog få tid med en Haruni. Ananassjalen lägger jag undan så länge och ponchon blir nog färdig de närmaste dagarna, hoppas jag.
Blir ni nyfikna på vad det är för poncho jag håller på med, kan ni gå in på www.webtrotter.se/ilsefin och klicka er fram till vänster under mönster.
Jag ska på konfirmation på lördag och då tänkte jag ha den över en svart tröja. Förstås stickas den i lila Kalinka. :)

fredag 14 maj 2010

Maries Haruni


Här är mitt Haruni-garn: Geelong 100% 'extra fin merino' i grovlek 800m/100g. Har färgat det själv: det blir långa färgsekvenser, och passar den här sjalen tror jag! Är nog mogen att börja endera dagen. Och ni?

tisdag 11 maj 2010

Haruni


Nu har jag garn för Harunin. Jag funderade hit och dit, men efter att ha tvinnat två trådar sländspunnen merino-silke förstod jag att det är det här garnet som ska bli en liten Haruni. Jag spann det på en liten, ljuvlig Mini-Bosworth, och tvinnade på min största slända. Bossien är redan i användning för nästa garn: ett purpur-rosa kedjetvinnat garn. Träet i trissan är pink ivory, skaftet är bloodwood. Den här sländan är svarvad för mig, med mått för min lilla hand. Den är utmärkt när man sitter och spinner. Den väger 28 gram och passar därför för ganska tunna garner, men är för tung för t.ex. kashmir. Den stora sländan gjorde en väns pappa. Den är 36 cm lång och väger 66 gram. Den är mycket väl balanserad, och det ryms väldigt mycket garn på den. 497 meter är det på den på fotot, och det skulle rymmas mycket mera. Jag vet inte vad det är för trä i den, men det är tungt och hårt. Trissan har en infälld metallring som fördelar tyngden mot kanten, vilket gör att den spinner länge.